• Altijd het voordeligst
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Gratis annuleren

Media vergelijken

De zoekfunctie bovenaan de pagina helpt u snel een vergelijking te maken tussen de voor u geschikte media. U dient daarvoor in de drop-down lijstjes vier simpele keuzes te maken:

Gewenst bereik

De Advertentiegroothandel heeft landelijke dekking. Alle landelijke, regionale en lokale kranten in Nederland staan met hun tarieven in onze database. U kunt bij ons adverteren in de Volkskrant of de Telegraaf tot in het plaatselijke ‘sufferdje’. Om uw zoektocht naar het voor u geschikte medium te structureren, hebben wij een onderscheid gemaakt tussen landelijke, regionale en lokale kranten. De regionale kranten zijn ingedeeld per provincie. Door op gemeente te zoeken vindt u alle lokale én regionale kranten die in de later te selecteren gemeente worden verspreid.

Type advertentie

De meeste kranten hanteren aparte tarieven voor commerciële advertenties, personeelsadvertenties en familieberichten. Onder familieberichten vallen rouwberichten, in memoriams, dankbetuigingen, geboorteaankondigingen, verjaardagen, verlovingen, bruiloften en jubilea. Familieberichten worden vaak op een aparte pagina in de krant geplaatst. Voor het plaatsen van een vacature (personeelsadvertenties) rekenen veel kranten een opslag. Alle overige uitingen vallen onder commerciële advertenties.

Bereikkeuze verfijnen

Als u bij stap 1 hebt gekozen voor een regionaal of plaatselijk bereik, dan kunt u hier de provincie (regionaal) of gemeente (plaatselijk) kiezen waarbinnen u de beschikbare media wilt zien. In het geval u landelijke kranten wilt vergelijken, hoeft u uw bereikkeuze niet te verfijnen.

Gewenst formaat

Onder deze keuzemogelijkheid vindt u de meest gebruikte paginaformaten. U kunt hier bijvoorbeeld selecteren of u de tarieven van een hele (1/1) pagina, een kwart pagina of een geheel ander formaat wilt vergelijken. De exacte afmetingen verschillen per uitgever/krant. Als u uw keuze voor een medium heeft gemaakt kunt u daarna de exacte afmetingen selecteren.

De keuzes die u in deze vier korte stappen heeft gemaakt, leiden tot een overzicht van alle kranten die binnen uw selectie vallen. Deze kranten worden vergeleken op oplage en prijs. U ziet direct welke korting u behaalt als u via de Advertentiegroothandel bestelt. Ook worden de dagen van de week waarop plaatsing mogelijk is en de eerstvolgende datum waarop u uw advertentie kunt plaatsen, weergegeven. In de laatste kolom ziet u of plaatsing in steunkleur en/of fullcolor tot de mogelijkheden behoort.

Door één van de kranten uit het overzicht te selecteren, gaat u naar het bestelproces, waar u de mogelijkheid krijgt onder andere exact formaat, kleur en plaatsingsdatum te kiezen.